måndag 5 november 2012

Det där med att kratta... I löv it

Tydligen ska en gäsmatta rensas från alla löv innan snön faller på annars ruttnar de och förstör gräset. Hur svårt kan det vara tänkte jag... att kratta lite löv borde jag väl klara av. Iklädd varma Fjällrävenkläder och med familjen runt omkring satte jag igång. Efter tre timmars krattande från höger och vänster hade jag kramp överrallt! Shit vad jobbigt det var! Jag hann med ca en sjättedel av tomten på tre timmar. Oj oj oj vilket jobb. Dock väldigt skönt att vara ute i friska luften. Än är det plusgrader  men enligt rykten är snön på väg så det är bäst att jobba på....


Alicia hjälpte till att samla löven i sin nya skottkärra som farmor Inga-Britt köpt.


På baksidan står ett otroligt vackert och enormt kastanjeträd. Till Alicia's stora lycka fanns där bland höstlöven en väldigt massa kastanjer som väntade på att få bli ihopsamlade inför pyssel och dekoration.

Trasmattorna som blev blöta över natten torkade vi i tvättstugan som också fungerar som torkrum. Daniel fick fart på kaminen trotts att den ej använts på flera år. Bastun fick också den fungera torkrum. Kul att kaminen heter Trolla.


5 kommentarer:

uffe sa...

Har sotarn provtryckt skorstenen?

Caroline Tinterova sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Josefin sa...

Hej Caroline,

jag jobbade på Bookbinders på NK för hundra år sen när du jobbade på Design house. Jag kom och tänka på dig och din konst häromdagen och googlade dig och hamnade här. Ville bara säga hej, att jag är helt såld på dina kurbits du gör (har en stor kärlek för såna)och julmusarna ( som jag tror jag sett för längesen) samt att ni verkar ha hittat en magisk plats! Ta hand om dig.
Vänligen Josefin

Caroline Tinterova sa...

Hej Josefin!! vad roligt att du hittat mig här! O vad kul att du gillar mina kurbits....hoppas jobba mer med det framöver. Hoppas allt är bra med dig!!! Kram caroline

Caroline Tinterova sa...

Jadå, provtryckt och godkänd! :-)