lördag 10 november 2012

Sänghimmel och annat smått och gott

Dagarna som gått har varit intensiva men i gott sällskap av hjälpsamma Farmor Inga-Britt och underbara faster Marie! Gud vad de har jobbat! Krattat löv i mängder, lagat god mat, packat upp kartonger, sytt gardiner och mycket mycket mer. Vi är så tacksamma för all hjälp vi får då det verkligen är svårt att hinna med allt när barnen kräver sin lilla tid de med.


Det packas upp...och packas upp....dessa oändligt många kartonger.

Alla fina vinglas som varit undanpackade ett par år, på grund av platsbrist, får nu sin plats i det nya gustavianska vetrinskåpet.

Fika i solen på altanen. Här bjuds på Maries nybakade bullar och kaffe! Daniel njuter av gott kaffe i min gammelmormors gungstol!

Idag har vi äntligen fått upp Alicia's sänghimmel! Å det blev så underbart fint! Jag har letat massvis för att hitta en fin sänghimmel men utan resultat. De jag lyckades hitta på nätet uppfyllde inte min önskan om hur en riktigt söt dekoration av en barnsäng kan se ut så jag bestämde mig för att designa en själv. Här följer lite bilder hur jag gått till väga. Jag står för designen av det hela men jag hade aldrig klarat mig utan hjälpen av inga-Britt och Marie med att sy och förbereda alla delarna.

 Den vackra antika sänghimmel-stommen inköpt på Blocket för 300 kr.

Jag valde ett schiffongtyg i pastell rosa för att få en transparant färg men härlig tyngd i längderna.
Köpt på Ohlssons tyger på Sveavägen i Stockholm.

 Mari får hjälp med att sortera nålarna...


Daniel borrar fast stommen ordentligt.Jag hänger upp klämmorna och fäster tyget. 

Ja jag har pyjamas på mig..... ;-)

Två längder på varje sida. Istället för att klippa av tyget som var aningen för långt, snurrade jag fast det kring sängen...

Tyll i samma nyans som längderna. Jag fäste ihop den med ett snöre på toppen och hakade fast den i en krok i taket. Fluffade till den lite och stoppade in kanterna mellan mönstret på stommen och vips blev det en liten gräddbakelse!

Se så fint det blev! 
Inga kommentarer: