lördag 29 december 2012

Underbara julefrid och kaos

Så var det dags att förbereda sig inför mottagandet av hela familjen på besök. Fastrar, kusiner, moster med respektive, farmor, mormor och morfar. För första gången kunde alla komma till oss och få plats! Planeringen höll ungefär sitt vanliga kaotiska stressiga tempo som vi vill komma ifrån,  men som tur var hade vi lite hjälp dagarna innan alla skulle kliva på. Tack återigen Farmor och Marie för att ni kom ett par dagar innan och hjälpte till! Utan er hade vi inte klarat oss. Det hade inte blivit så stressigt om jag och barnen inte dragits med en elak förkylning veckorna innan jul. Ambitionen att ha ett färdigt hem redan till jul och bjuda in hela släkten kanske i eftertankarnas stilla sinne inte var bra för stressen... men gud vad trevligt och mysigt det sen blev!

Jullunch med Farmor och Faster på mysiga Bergsjö Hotel
Kusin Ida och Alicia var så duktiga med att klä granen...

Matsalen

Med all min glitterfärg, spets och annat kul testade jag att själv dekorera ett par julgranskulor. Riktigt kul och fint blev det. Gör nog några fler till nästa jul. Att rekommendera för den som gillar att pyssla.Pepparkakshusen
Några av mina oljemålningar har fått sin plats för att pryda matsalen
Kusin Martin, nybliven elektriker, fick hjälpa till att hänga upp och koppla elen till den fina kristallkronan. På tal om att inte hinna allt. Daniel insisterade att kronan skulle fixas även när gästerna var på plats.

Fina Mormor & Morfar

Lilleman i väntan på tomten...

Julbordet

Hej Tomtegubbar slå i glasen...

Söta moster, Andreas och Edward

Bästa kusinerna Ida och Saga och busungen Alicia hade eget julbord!

Idag, julafton till ära, lärde sig Edward krypa!

Kommer inte den där Tomten snart....

 Så kom han till slut den snälla Tomten! han fick pulsa i 1,5 m snö runt hela huset för att hitta in!

Alicia ger en bamsekram till den snälla Tomten! 
Inga kommentarer: