måndag 28 januari 2013

Great minds don't think alike...

Fredag igen och det var dags att åka till Stockholm. Alicia hade själv packat sin lilla resväska med ett och annat och framför allt en teckning hon gjort till Morfar som fylde år. Det var en otroligt vacker fredagssol som mötte oss på vägen...solglasögonen på och gasen i botten!


Fantastiskt sken från med en cirkel i regnbågens färger. jag har aldrig sett något liknande förut.
På lördagen hade Berghs sitt årliga Arbetsprovsläpp och jag trängdes där bland många andra nyfikna. Det gällde framför allt de som ska söka till heltidsutbildningarna men eftersom jag ska börja på Grafisk design 2 om ett par veckor var det kul att få en liten inblick i vad som gäller. Vd Camilla Wallander invigde eventet och berättade med glädje om skolan.
Arbetsproverna presenterades av Felix
På lördag morgonen firade vi Morfars födelsedag. med sång och present.
Hon pysslade i flera dagar för att få ihop en egen present..
Se så fint det blev! Färg, form och glitter....hon brås på någon ;-)
Mysig middag på kvällen med familjen. Min käre gudmor var också med.
Födelsedagsbarnet


En snabbvisit och ett glas vin på Restaurang Boqueria hann vi med våra vänner Karin och Klas Snell från klädföretaget Mingel  som också var i Stockholm i helgen. Jag passade även på att ha ett kort affärsmöte i den trevliga miljön. Ida och jag har ett samarbete på gång där mina illustrationer ska pryda en kollektion barnkläder.
Ett första utkast av hur de kommer se ut. Än är det mycket som ska stämma men roligt att se provtrycket på en av de söta plaggen.

Söndagen blev en riktig tjejdag. Jag och Alicia tog bussen och t-banan in till stan för att uträtta några ärenden och lite mys. Nästa helg är det 6-års kalas i Bergsjö så Alicia och jag gick loss på Panduro. Å vad jag älskar den butiken. Jag skulle kunna köpa allt där inne och pyssla i oändlighet. 
Stureplan
En liten matpaus på glammiga McDonalds på Kungsgatan. Det blav en trevlig men också intressant stund oss emellan...
...utanför på trottoaren låg en man och sov insvept i smutsiga filtar och sopor. Alicia tittade förvånat på mig och frågade varför han låg på marken. Jag förökte förklara så gott jag kunde att alla människor inte har någonstans att bo och att inte alla har pengar...
Hon funderade en stund....sen kom hon på lösningen:
-Mamma, jag vet vad vi kan göra sa hon glatt! han kan komma till Bergsjö och Pappa och Morfar kan bygga ett hus, då har han någonstans att bo! Mycket nöjd med sitt svar och jag fick en tår i ögat.
Look alike
Fotograf : Alicia
Fotograf: Alicia
Efter lunchen mötte vi upp kusinerna Ida och Saga för att se Disney's nya film Tingeling Vingarnas Hemlighet. Bland älvor, glitter och färgsprakande illustrationer satt jag liksom mina tre tjejer fastklistrad framför bioduken. Det var första gången Alicia var på bio och hon satt som ett litet ljus i mitt knä hela filmen. Jag tror även det fälldes en tår när det var lite sorgligt. Själv var jag ju tvungen att bita ihop...
Fika på Ica Vanadis nya Deli

Sedan var det dax för Edward att besöka gulliga Linda på underbara Christina Wahlströms MamaMia BVC, som jag tidigare har gjort lite jobb åt >> När vi flyttade valde vi att ändå vara kvar på Bvc hos MamaMia då vi trivs så otroligt bra och barnen älskar att gå dit. De har verkligen lyckats med att få en att känna sig hemma där och alltid välkommen med frågor, hjälp och personlig värme. Synd bara att man inte går dit oftare...


En lunch på Thelins i Fältan och lite shopping på HM. 
Underbara figurer pryder Hm's vårkollektion. Alicia fick välja en favorit!


Inga kommentarer: