lördag 27 april 2013

Är jag en Bersekvega nu?

I morse när jag gick ner för att äta frukost stod en kasse packad med termos och smörgås samt varma kläder. Och där satt Johnny i köket och väntade på mig för att ta mig med ut på nya äventyr. Jag laddade med hostmedicin och näsdroppar och utan att ha den minsta aning om vad som väntade begav vi oss iväg i hans Camaro, i mina ögon sett en riktig "raggarbil" med wunderbaum och 80-tals musik på högsta volym.
Johnny
När vi kom fram fick jag veta att morgonens uppgift var att lära mig köra traktor. Enligt Johnny är detta ett bra sätt att samla in "hustrupoäng".... :-!
Den var rätt stor
När jag hade fått en kort instruktion i hur traktorn fungerade fick jag köra och hämta höbalar som skulle levereras till stallet. Helt sjukt, här sitter jag och kör en traktor aldeles själv! :-)
Lite knepigt var det med alla konstiga spakar men efter turen och leveransen till hästarna firades det med Champagne! jag var rätt nöjd med min insats!

Ytterligare poäng insamlades när jag lyckades mata hönsen...
hämta ägg i hönshuset...
och köra fyrhjuling! Det var coolt och inte lika komplicerat. Där fanns bara en gas och en broms!

När vi kom tillbaka efter vår lilla utflykt möttes jag av ännu en överaskning. Mina underbara vänner väntade på mig i Bagarstugan iklädda förkläden och hucklen. Nu skulle här bakas! Vedugnen var varm och degen klar och jag omfamnades av dessa glada och underbara vänner!
Observera att jag är den enda som har stövlar.....jag kom ju faktiskt direkt från bondgården :-)
Kladdigt men jätte roligt! Vi bakade två sorters bröd,  Tunnbröd och Hällbröd.
Marina visar stolt upp sitt bröd som ska in i ugnen.
Sötaste Lotta med ansiktet fullt av mjöl. Ska man baka så ska man göra det helhjärtat!
Tua insisterade på att hon aldrig gjort detta förut men jag undrar jag...hennes bröd blev perfekta från den första till den sista. Till skillnad från mina som fick alla möjliga former.
Elin med dotter var på besök från Stckholm i helgen. Detta bakande var vad jag också tycker en skön kontrast till storstadslivet. Här läggs tunnbrödet upp för gräddning.
Vedugnen och vårat fina Hällbröd.

Efter ett par timmars bakande fick vi då äntligen smaka på det goda brödet som vi bakat själva. Anna som höll bakkursen med oss hade gjort den godaste potatissalladen som man skulle ha till.
Senare på kvällskvisten när vi hade skakat av oss allt mjöl och piffat till oss en aning levererades det mat och vin. Daniel har fixat och donat i veckor för att få till denna fina överaskning till mig och han sprang fram och tillbaka med saker vi behövde, fyllde på med ved, kontrollerade att vi drack ordentligt samtidigt som han passade barnen. Som tur var hade han sällskap av några andra karlar medan vi fick sitta i lugn och ro och fnittra och tjejsnacka.
Ja fnitter blev det så där som det ska vara när ett gäng tjejer samlas och dricker vin. 
Ett litet minne från en av lekarna vi lekte....


Inga kommentarer: