tisdag 7 maj 2013

Vinden har vänt

Solen skiner mest hela tiden och energin har äntligen börjat komma tillbaka! Lyckan är obeskrivlig att få känna sig som en människa igen. Trots sönderhostade revben och dess smärta kan jag åter igen se ljuset och mina små gullungar som är överlyckliga över att det är vår. Vad mer kan man önska just nu än tacksamhet och lättnad över att må bra!

Att få köpa glass på väg hem från förskolan är väl det bästa tecknet på att våren kommit. 

Min vardag just nu består av jobb och plugg efter lämning på förskolan men sen ett arbetspass ute i trädgården. Kan man ha det bättre än att kunna gå ut mitt på dagen och faktiskt hinna med även att få frisk luft, röra på sig och samtidigt lära sig hur trädgården ska hanteras. Ja det här med trädgårdsarbetet kommer säkerligen ta tid men vi får ta en sak i taget så får resten komma allteftersom. Jag känner i alla fall att det är jättekul att få lära sig och ta sig an sin egen trädgård.

Rabarbern är i full gång så förhoppningsvis blir det som farmor lovat.. Rabarberpaj till helgen! :-)
Jag har för första gången i mitt liv, jo det är säkert, räfsat, vänt och planterat. Kanske jag har planterat en och annan balkonglåda tidigare men aldrig i en trädgård. Här är en del av trädgårdslandet där det förbereds för färska kryddor, massvis med smultron till barnen mm mm. Fokus nu är att ta bort allt gammalt, städa upp och plantera det vi vill ha. 

Inga kommentarer: