onsdag 12 juni 2013

Cirkus Brazil Jack på besök i Bergsjö

Hela veckan har vi pratat om denna kväll. En helt vanlig onsdag blev istället en spännande ny upplevelse för min 3-åring. Vi skulle gå på Cirkus! Det var många diskussioner om vad vi skulle få se och vilka djur som skulle vara där. Alicia var helt bestämd på att Schiraffer och drakar skulle vara med... Jag gissade snarare på elefanter och clowner.
den egna plånboken var med i ett starkt grepp och hade fyllts med småslantar för att kunna köpa popcorn.
Min förväntansfulla tjej.
Kompisen Signe med mormor var med och Alicia matade sin vän med popcorn.
Jag hade ganska höga förväntningar själv då jag inte varit på cirkus sedan jag själv var barn. Minnena dock är väldigt starka och glädjefylda av fina clowner och många olika slags djur. Elefanter, lindansöser mm. Min besvikelse från ikväll var istället att upplevelsen inte alls var lika glädjefyld som väntat. Det som verkligen gjorde mig irriterad var att biljettkillen och alla som jobbade som värdar under föresällningen inte bjöd på en ögonkontakt och inte heller ett leende till alla förväntansfulla människor. Men kom igen Brazil Jack, gör ni inte det här för att göra andra glada?! Var är då servicepaketet i det hela? Alicia hälsade vänligt på killen som rev biljetterna men han varken såg henne eller gav den minsta antydan till ett leende. Skandal måste jag säga. Sen tycker jag att konceptet helt saknade färg och bus för de små. Clownen som uppträdde två tredjedelar av showen var galen och mer läskig än gullig och rolig tycker jag. Kanske ser jag det som vuxen på fel sätt men jag har svårt att tro att barnen tyckte han gav bilden av en riktig clown och inte heller tror jag de uppskattade pajasen som strippade på trampolinen. Hörde fler barn fråga vart clownens röda näsa var....
Hur som helst så satt Alicia stum och spänd och tyckte det hela var riktigt spännande och det är det viktigaste för mig.
Det roligaste av allt denna kväll var nog i alla fall den här snurr-leksaken som blinkade frenetiskt.
Hästar och katter uppträdde men jag saknade elefanten....

Inga kommentarer: