måndag 21 oktober 2013

Flashback

Nu var det nästan exakt ett år sedan vi lämnade storstan och flyttade hit till Hälsingland. Tiden har gått aldeles för fort. Det som får mig att minnas flytten mest är när vi just kommit hit och spenderade de första veckorna med att kratta. Då liksom nu var tomten full av höstens underbara färger och miljontals av löv. En riktig flashback måste jag säga. Hur vacker än hösten må vara, och denna har varit riktigt underbar med varma dagar och mycket solsken, kan jag ändå inte låta bli att få ångest av vad som väntar. Kylan har kommit, minus fem idag, och snart bär det iväg nerför. Härom dagen var det någon som skrattade lite försynt åt mig när jag nämnde min ångest över vintern. Om jag inte tycker om kylan varför flyttade vi då hit upp?! :-/ Ja det kan man fråga sig. Nu var det i ju för sig inte så att vädret styrde vårt beslut att flytta men jag svarade henne så som jag försöker påminna mig själv; att jag försöker lära mig tycka om vintern. Vet inte om jag kommer lyckas med det men jag försöker för barnens skull.
Hallonbuskarna i morse...nu har frosten tagit över och jag måste vänta ett helt år på att få plocka hallon igen. Tur att frysen är full så vi klarar att fylla på med vitaminer i vinter.
daniel kör gräsklipparn och Alicia kör om med fyrhjulingen.
Lilleman hjälper också till i trädgården. Han krattade och lyfte upp löven i skottkärran. Tur man får lite hjälp ibland :-)
Det enorma kastanjeträdet har tappat sina löv och frukter till någons stora lycka. Kastanger är kul när det ska pysslas.
Lite träd-klättring är också kul
Man blir trött av att kratta, då får man åka med i släpet!

Inga kommentarer: