onsdag 13 augusti 2014

Vackert är gott

Varje dag upptäcker jag nya saker i trädgården. Jag tycker mer och mer om att strosa runt på tomten på kvällarna när barnen somnat och plocka bär och grönsaker. Det är ett lugn över att få vara ute i skymningen, ingen som gnäller, drar i mina kläder eller ber mig om hjälp. Dessa skördetimmar har blivit en skön egen-tid vana i slutet av dagen. Njuter tills kylan tar över...
När vi satte ner fröna i våras valde jag en blandpåse av morötter. Se så vacker den här blev! Orange i mitten och lila runtikring. Den var även sötare än de vanliga morötterna.
Vackert är gott!
Gurkor i mängder. Vi äter gurka till allt just nu känns det som :-)
Jag har provat att göra inlagdsgurka för första gången med den sortens gurka som heter Inlagdsgurka. Vet inte än hur de smakar. Får prova om ett par veckor.
Lagret av sylt växer allteftersom
Nu är frysen full av hallon och vinbär och jag tror inte jag har lust att plocka ett enda hallon till. Jag tror vi klarar vintern med det här!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Hittade precis din blogg efter reportaget i Mama. Vad härligt det låter att byta bort vardagsstress mot kvällsplock i trädgården. Du banar väg för många andra tror jag.:)

//Emilia

Caroline Tinterova sa...

Hej Emilia!
Ja det är faktiskt underbart lugnande att inte ha storstadsstressen runtomkring. Det häftiga är att storstaden och utbudet inte är så långt bort som man kanske tror och om man saknar det är det bara att åka ner ett par dagar. :-)